headershadow

Latest Blogposts

Flirten via sms of Whatsapp – hoe doe je dat?

Flirten via sms of Whatsapp

Flirten gebeurde al vaak via sms, en nu steeds vaker via Whatsapp. Mobiel flirten kan op ieder moment, en waar je maar wilt. Hier volgen vier tips voor flirten met je mobiele telefoon.

1. Hou het luchtig

Flirten is speels en luchtig. Dit zou moeten terugkomen in je sms’jes. Vooral bij een prille flirt mogen de berichtjes luchtig zijn. Emotionele sms’jes kun je beter vermijden, want die kunnen makkelijk verkeerd worden opgevat. Breng een emotionele boodschap liever face-to-face over.

2. Don’t overdo it

Sms-flirten kan verslavend zijn. Maar niet iedereen stelt een stortvloed aan berichten op prijs. Hou hier rekening mee. En soms is het echt gewoon beter om te bellen, bijvoorbeeld als je een oproep hebt gemist.

Flirten via sms of Whatsapp3. Timing is overgewaardeerd

Met name vrouwen hebben vaak het gevoel dat het tijdstip van het bericht heel belangrijk is. Het tegendeel is waar. Hard to get spelen door lang te wachten met een bericht sturen kan averechts werken. Dus wacht niet langer dan 24 uur, maar sms de ander gewoon terug op het moment dat jij dat zelf prettig vindt.

4. Controleer de geadresseerde

Een sms is zo verstuurd: met één druk op de knop is je bericht verzonden. Het overkomt ons allemaal wel eens dat we de verkeerde geadresseerde sms’en. Let daarom goed op naar wie je het verstuurt. Je wilt niet dat je leuke flirt bij de verkeerde terechtkomt.

Tips voor mannen

Vrouwen zijn gek op sms’en en Whatsappen. 90 procent van de vrouwen verkiest sms berichtjes boven echte conversaties in het prille begin van een relatie. Dit blijkt uit een Britse enquête onder 2000 volwassenen. Het liefst ontvangen vrouwen een combinatie van gevatte opmerkingen met onschuldig geflirt.

Meer dan driekwart van de vrouwen beoordeelt een potentiële partner op zijn manier van berichtjes schrijven. Onderzoeker William Ostrom: “Aandacht besteden aan sms’jes is belangrijk voor vrijgezelle mannen omdat vrouwen hier veel belang aan hechten. Ze zien de berichtjes van een man als een deel van zijn persoonlijkheid. Een sms is minder beladen dan een telefoontje en geeft mensen de kans te controleren wat ze zeggen.”

Een paar tips voor mannen die een sms of Whatsapp sturen naar een vrouw:

  • Gebruik niet te veel sarcasme. Dit zorgt vaak voor misverstanden.
  • Geen seksueel getinte opmerkingen. Vrouwen zien liever een gevatte stijl van sms’en.
  • Bij voorkeur geen smileys en sms taal. Dit wordt maar door een deel van de vrouwen gewaardeerd.
  • Niet alleen praktische berichtjes, zoals een instructie om elkaar te ontmoeten op een bepaalde plaats en tijdstip. Verstuur liever berichtjes met emotie, bijvoorbeeld dat je het leuk vindt om haar weer te zien

Wil je meer weten over flirten via SMS of Whatsapp, download dan gratis onze SMS2DATE app! Klik hier

download sms2date app


Meer over

0 reacties op “Flirten via sms of Whatsapp – hoe doe je dat?

Plaats een reactie