headershadow

Latest Blogposts

Flirten op Facebook in 5 simpele stappen

Flirten op Facebook

De opkomst van Facebook, datingsites en andere moderne online kanalen heeft voorgoed de manier veranderd waarop we contact leggen met anderen. Makkelijker en vaker dan ooit kun je contact maken met oude en nieuwe vrienden, vage bekenden en zelfs volslagen onbekenden. We zijn daarbij niet eens langer gebonden aan stads- of landsgrenzen. De drempels voor contact en interactie zijn lager dan ooit.

Facebook is razend populair: het gebruik in Nederland is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Volgens meetbureau ComScore gebruikten meer dan 8,8 miljoen Nederlanders in maart 2012 Facebook. Bijna 5 miljoen mensen doet dat zelfs dagelijks. Het bereik van de site beslaat inmiddels meer dan twee derde van de internettende bevolking. Logisch dat ook een groter wordende groep mensen sociale media ook gebruikt om op zoek te gaan naar een flirt.

Waarom zou je flirten via Facebook en niet op datingsites? De praktijk laat zien dat datingsites echt zijn bedoeld voor het leggen van nieuwe contacten. Mocht je iemand al kennen – bijvoorbeeld via vrienden – dan zijn je slagingskansen vooralsnog groter op sociale media.

Flirten op FacebookMaar hoe begin je nou met flirten op Facebook? Waar moet je aan denken bij het versturen van een flirtbericht?
We geven je een aantal praktische tips:

 

1. Zorg dat je eigen profiel up-to-date is

Het is belangrijk dat je eigen profiel bijgewerkt is: een recente foto, een aantal vrienden. Een actieve pagina verkleint de kans dat je als stalker wordt gezien. Ook welke vrienden je hebt op Facebook is bealngrijk. Wist je dat mensen jouw aantrekkelijkheid online mede beoordelen aan de hand van de foto’s van je vrienden?

2. Word vrienden voordat je een bericht verstuurt

Het beste verstuur je een berichtje naar iemand waarmee je al een bevriend bent op Facebook. Ben je dit nog niet, dan belandt je bericht in de map “Overige berichten” en die wordt minder goed gelezen dan de gewone Inbox. Liever voeg je iemand dus eerst toe op Facebook als vriend. Op Facebook accepteren mensen vriendschapsverzoeken meestal niet, als ze de persoon niet al eens in het echte leven hebben gezien. Wanneer je wel besluit om iemand toe te voegen die je niet zo goed kent, voeg dan een persoonlijk berichtje toe aan je vriendenverzoek om iemand duidelijk te maken waar je elkaar van kent (of waarom je elkaar zou willen kennen). Je verhoogt je kansen dat iemand op “Accepteren” lukt door te verwijzen naar plaatsen waar je elkaar hebt ontmoet, of wederzijdse vrienden te vermelden. Wat ook helpt: aangeven dat die ander in beeld kwam bij je suggesties voor nieuwe vrienden.

3. Reageer op zijn of haar updates en foto’s (maar niet op allemaal)

Af en toe reageren op updates en foto’s kan een positief effect hebben. Hier kun je zelfs flirterige berichten met een smiley sturen, maar realiseer je wel dat iedereen kan meelezen. Kijk ook uit dat je niet wanhopig overkomt. Je wilt iemand niet de indruk geven dat je alle berichten op zijn wall aan het lezen bent. Als je reageert, doe dit dan in een of twee zinnen. Let ook op hoe anderen reageren: is de sfeer op iemand’s Facebook pagina melig of juist serieus? Je bericht zou in diezelfde toon moeten zijn. Begin ook geen persoonlijke gesprekken in de reacties Facebook. “Leuke foto! Hoe was het zondag op het feestje met Mieke?” is niet zo’n goed idee. Wil je iets persoonlijks vragen, doe dit dan in een persoonlijk bericht of bewaar dit voor een gesprek in het echte leven.
Als je reageert op iemands statusupdates of een persoonlijk bericht stuurt via Facebook, let dan op je spelling en grammatica. Het komt niet intelligent en zelfs ongeïnteresseerd over.

4. Spreek met iemand af

Als je echt geïnteresseerd bent in iemand waarmee je inmiddels contact hebt via Facebook, probeer dan in het echt af te spreken. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit te doen:

  • Doe mee aan hetzelfde Facebook event als de ander, dan ontmoet je elkaar. Het beste werken feestjes of andere evenementen waar ook gemeenschappelijke vrienden aanwezig zijn.
  • Stuur een persoonlijk bericht waarin je de ander meevraagt om wat leuks te gaan doen. Kies iets uit wat je allebei leuk vindt (dit kun je misschien aflezen uit haar likes of events) en vraag hem of haar mee. Is het zo simpel? Ja, zo simpel kan het zijn.
  • Een andere ‘truc’ is de volgende: plaats foto’s en berichten over waar je heen gaat op Foursquare of je Facebook wall. Als de ander dan positief reageert (“Dat ziet er leuk uit”) antwoord je flirterig (“Het is zeker leuk – je zou het ook eens moeten proberen”). Als hij of zij daar positief op reageert, kun je een privé-bericht sturen om te vragen of die ander daadwerkelijk mee wil. Samen welteverstaan.

5. Accepteer een eventuele ‘nee’

Het is natuurlijk onwaarschijnlijk, maar het kan gebeuren dat de ander jou gewoon (nog) niet zo leuk vindt. Als de persoon die je op het oog hebt wel op anderen reageert maar structureel niet op jou, dan kun je je zinnen waarschijnlijk beter op iemand anders zetten.

Meer over flirten op Facebook lees je in het recent verschenen boek Liefde in tijden van Facebook


Meer over

4 reacties op “Flirten op Facebook in 5 simpele stappen


Comment author said

Door Johnc668 op 17 juli 2014 om 15:24

Great, thanks for sharing this article. Really Cool. gkdedfdeefkb

 

Comment author said

Door Johne773 op 19 juli 2014 om 19:21

I do accept as true with all of the concepts you have offered in your post. They’re really convincing and will definitely work. Still, the posts are very brief for beginners. May you please extend them a little from next time? Thanks for the post. eeeedebdebbd

 

Comment author said

Door George B. op 6 februari 2017 om 08:12

Het boek internetdatinggeheimen heeft mij ook enorm geholpen. SmoothDoc bedankt hoor!

 

Comment author said

Door ErnestVot op 17 februari 2017 om 07:02

Ik maak wel eens gebruik van 2C-B-Fly om lekker ontspannen te kunnen approachen. Via internet benaderen heb je dat natuurlijk niet nodig.

 

Plaats een reactie