headershadow

Latest Blogposts

Wat is flirten eigenlijk precies?

Wat is flirten

Er zijn nogal wat definities van ‘flirten’. Het woord flirten wordt vaak gebruikt als we het hebben over contact met mensen waar we ons toe aangetrokken voelen. Maar we spreken ook wel van ‘zakelijk flirten’ en flirten ook met mensen waar we niet seksueel tot aangetrokkken zijn. Daarom voor eens en altijd opheldering: wat is flirten precies?

Definitie van flirten

In de Van Dale staat flirten omschreven als “hofmakerij van voorbijgaande aard”. Maar flirten is meer dan vrijblijvend een ander of elkaar het hof maken. De definitie van Wikipedia komt al meer in de buurt: “Flirten is een vorm van communicatie tussen mensen waarin met sensualiteit wordt gespeeld of seksuele interesse wordt getoond”. Flirten is dus een manier om te communiceren, maar heeft zeker niet altijd ‘verleiden’ als doel. Flirten kan allerlei soorten interactie omvatten: een gesprek, oogcontact of aanraking,Wat is flirten maar ook e-mail, telefoon of sms. Je speelt met sensualiteit, waardoor je andere mensen beïnvloedt. Flirten is luchtig: speels, zonder verwachtingen, eisen of ernstige bijbedoelingen. Als een flirt niet beantwoord wordt is er niets verloren.

Het grootste misverstand over flirten is dat het altijd puur seksueel is. Flirten doe je niet alleen met mensen die je seksueel aantrekkelijk vindt, en het betekent al helemaal niet dat je een relatie met die ander wil. Flirten is meer dan ‘het hof maken’. Flirten is een manier om jezelf te presenteren aan de buitenwereld. Flirten is het geven van positieve aandacht aan een ander met het doel iets te bereiken. Wat dat ‘iets’ is, kan ieder voor zich invullen.


Meer over

0 reacties op “Wat is flirten eigenlijk precies?

Plaats een reactie