headershadow

Page content

Angelique van ’t Riet – Universal Flirting Academy

 • universal-flirting-academy(Inter)nationaal flirten naar zakelijk succes
 • Leiderschapstraject: de zeven flirtkunsten van leiderschap
 • Dé manier om medewerkers minder ingewikkeld te laten doen en écht de stap te maken naar het ont-wikkelen van teams, afdelingen en organisaties
 • Engels- en Nederlandstalige flirtcoaches
 • Persoonlijke coaching in 1-op-1 gesprekken en telefonisch
 • Uniek: beleef het boek “De tien flirtgeboden” op je computer met virtuele flirtreis!

Voor wie?

Flirten is een essentieel onderdeel van de zakelijke interactie. Het is onderdeel van de Universele taal die communicatie heet en geeft energie. Het staat aan de basis van ons bestaan omdat we het als kind allemaal deden en het in meer of mindere mate zijn kwijtgeraakt. Flirten is het spelen van een spel, je inventariseert gedachten, behoeftes en wensen en vraagt onbewust of iemand het spel met je mee wil spelen. Flirten opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden! Een wereld waarin het gaat om ruimte geven, echte verbindingen aangaan, geen oordeel en geen strijd kennen, geen angst hebben en ego de juiste plek geven op het juiste moment. Zonder te flirten, kan er nooit een verbinding zijn.

Universal Flirting Academy angelique-van-t-rietAngelique van ’t Riet is de eerste Nederlandse Flirtcoach en heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan. Internationaal en nationaal weten bedrijven haar te vinden als het gaat om workshops, trainingen en persoonlijke coachings over zakelijk flirten.

Angelique laat graag zien dat er nog een hele wereld bestaat naast de rationele wereld die ons zo vertrouwd lijkt. Het is haar persoonlijke missie om mensen wereldwijd aan het flirten te krijgen. De oprichting van de Universal Flirting Academy is een eerste stap in een wereldwijd netwerk van organisaties en mensen die met elkaar de verbinding zoeken op het spirituele en sensitieve vlak en daarbij hun rationele bagage vanzelfsprekend meenemen. Zij gelooft in een duurzame en spirituele maatschappij waarbij alles in balans is met elkaar en waarbij spiritualiteit een veel grotere plaats inneemt dan wat menigeen had verwacht. Zij is tevens auteur van de boeken boek ‘Hoe word ik een schat’ en ‘De tien flirtgeboden’.

“Jouw workshop Flirten naar zakelijk succes bij Tele2 was grandioos. Nooit eerder heb ik zoveel energie en enthousiasme gekregen tijdens een workshop. De volgende dag was mijn team er nog vol van en de energie werkt nog door. Je boeken zijn indrukwekkend qua diepgang en overstijgen mijn verwachtingen. Chapeau! ”– Peter

“Het leiderschapstraject dat je aan onze MTleden hebt gegeven is bijzonder goed gevallen. De niet traditionele manier van trainen, het gebruiken van verschillende trainers, ondersteuning gedurende het traject en de 24-uurs beschikbaarheid voor Coaching maken dit tot een waar concept. Anders dan andere leiderschapstrajecten. Ga zo door; wij zijn fan! ”– Petra

Hoe werkt het?

Met als rode draad altijd “Flirten naar zakelijk succes”, zijn er meerdere workshops en trainingen waaruit bedrijven kunnen kiezen. Flirten en presenteren, Flirten en netwerken, Flirten en non-verbale communicatie, zijn drie veel gevraagde workshops.

Als je er als team of bedrijf helemaal klaar voor bent kun je ook kiezen voor onze theatervoorstelling: “De Grote Flirten Doe Je Zo Show”. En wil je het helemaal goed aanpakken dan ga je het pad op van de tien flirtgeboden. Met de workshop óf als je het aandurft het jaarprogramma met 12 workshops. Gij zult flirten!

En wil je de boeken over mannen en vrouwenverschillen ‘verworkshopt’ hebben? Dan kan dat met de workshop Flirten en de m/v-verschillen. Hierin wordt het boek “Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus” gebruikt als inspiratie voor gedrag op de werkvloer.

Als aanvulling op alle workshops en trainingen kunnen zijn er persoonlijke coachingstrajecten en (incompany) telefonische coaching 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Tips en adviezen

Weer gaan flirten – zoals je dat als kind altijd hebt gedaan – betekent voor iedereen een andere actie. Daar waar de ene persoon angst te overwinnen heeft, kampt de ander met een superego en weer een ander met geconditioneerd gedrag wat in de weg zit. In de filosofie van Universal Flirt Academy betekent flirten:

 • Ruimte geven in plaats van ruimte innemen
 • Anderen laten bloeien zonder daarbij zelf in het middelpunt van de belangstelling te hoeven staan
 • Je ego af en toe en rotschop geven
 • Geven en ontvangen altijd in balans hebben
 • Je oordeel achterwege laten tenzij er om wordt gevraagd
 • Filterloos door het leven gaan

Je leest erover in Hoe word ik een schat. In dit boek staat dezelfde inhoud op twee manier beschreven. Eén keer voor de mannen en één keer voor de vrouwen. Het voorwoord is geschreven door Humberto Tan. Nieuwsgierig? Je kunt het boek hier bestellen.

Boeken

Angelique van ’t Riet schreef meerdere boeken over flirten, die je hier direct kunt bestellen.

Recensie
De schrijfster van het boek gebruikt haar achtergrond als communicatieadviseur om allerlei tips over (non-verbale) communicatie te geven. Ze laat zien hoe je lichaamstaal, kleding en stem gebruikt om anderen positieve aandacht te geven. Ieder hoofdstuk behandelt een ander thema. Zo komen aan de orde: de eerste indruk, presenteren, solliciteren, netwerken, onderhandelen, etiquette, en jezelf verkopen. Het boek zit vol met praktische tips. Een van de beste Nederlandstalige boeken over zakelijk flirten.

Anquelique van ’t Riet | 141 pagina’s | 2006

Universal Flirting Academy bloemenMeer informatie

Flirten op de werkvloer? De normaalste zaak van de wereld, volgens Angelique van ’t Riet. In feite is flirten namelijk gewoon positieve aandacht geven aan je gesprekspartner. Door flirten verdwijnt de gevoelsmatige afstand tussen werkgever en werknemer. Ook bij zakelijke onderhandelingen kan flirten zijn vruchten afwerpen, zeker als objectieve argumenten zoals prijzen en producten vervagen.

Universal Flirting Academy is ervaren in training en coaching rondom zakelijk flirten.

Zakelijke flirtworkshops De trainingen van Universal Flirting Academy gaan in op zaken als mimiek, lichaamstaal, stemgebruik en het herkennen van gedragspatronen. Ook worden persoonlijke sterke en zwakke flirteigenschappen ontdekt. Verder wordt stilgestaan bij 1-op-1 situaties en het omgaan met grotere groepen (bij lezingen of presentaties).

Alle workshops en lezingen van 1 à 2 uur kosten 1950 euro excl. BTW en reiskosten, inclusief een voorbespreking.
Een trainingstraject wordt opgebouwd uit verschillende workshops waarbij een keuze wordt gemaakt uit meer dan 20 trainers! die zijn aangesloten bij de Universal Flirting Academy. Per dagdeel van 4 uur (max. 12-14 personen per groep) is de investering 2500 euro excl btw en reiskosten, inclusief voorbereiding.

Persoonlijke coaching Voor de persoonlijke (zakelijke) coachingsgesprekken is de investering 185 euro excl btw per consult. De telefonische coaching (incompany ondersteuning) kost 40 euro excl. BTW per uur. Gemiddelde coachingsduur per medewerker is 20 minuten per gesprek circa 3-5 keer.