headershadow

Latest Blogposts

Lichaamstaal bij het flirten

Lichaamstaal bij het flirten

Lichaamstaal is de belangrijkste component bij het flirten. Het is onmogelijk om mannen of vrouwen te verleiden met alleen verbale communicatie. Op het moment dat jij denkt dat je ‘alleen maar’ aan het praten bent, straal je bewust of onbewust met je lichaam al allerlei zaken uit. Soms hebben die helemaal niets te maken met het gespreksonderwerp. Je bewust van je uitstraling en lichaamshouding is belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel de indruk die je achterlaat bij iemand.

Initiatief nemen

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt nemen vrouwen meestal het eerste initiatief. Vrouwen flirten vaak met hun intuïtie en lijken het daardoor meestal beter te kunnen dan mannen. Weliswaar stappen mannen meestal op vrouwen af, maar toch zijn het vaak de vrouwen die als eerste flirtsignalen uitzenden.

Lichaamstaal bij het flirtenOogcontact

De eerste stap is natuurlijk oogcontact. Met je ogen kun je plagerige en toch uitdagende signalen uitzenden. Als twee mensen elkaar leuk vinden dan gaan tijdens het oogcontact de ogen wijder open staan en trekken de wenkbrauwen omhoog. Als het oogcontact is gelegd, kijk je vaak weer weg. Soms zoek je opnieuw oogcontact, dit keer gepaard met een lach. Zonder een woord te zeggen maak je hierbij al een bepaalde indruk op iemand. Als de ander niet wegkijkt, maar het oogcontact bevestigt en ook naar jou lacht dan heb je zeker een positieve indruk gemaakt.

 

LichaamshoudingLichaamstaal bij het flirten

Minstens net zo belangrijk bij het flirten is je lichaamshouding. In het algemeen geldt het volgende. Mannen zetten hun voeten stevig op de grond en trekken hun schouders naar achteren. Vrouwen buigen hun hoofd een beetje en kijken afwisselend naar de man en naar beneden. Ook het frutselen aan kleding of haar wordt door mannen vaak (onbewust) als uitdagend ervaren. Dit klinkt wellicht niet zo feministisch, je wordt benaderbaar voor mannen door je als vrouw in enige mate ‘kwetsbaar’ op te stellen.

Tijdens het flirten neem je een open houding aan, maar wend je je iets af van hem/haar. Sommige mensen hebben een gesloten houding. Zij ballen hun vuisten, zitten met hun benen gekruist of slaan hun armen over elkaar. Naarmate je langer met iemand aan het flirten bent, wend je je steeds meer naar iemand toe. Als twee pratende mensen in elkaar geïnteresseerd zijn, dan wijzen hun voeten naar elkaar toe. Uitdagende signalen kun je geven door kleine aanrakingen. Zo kun je bijvoorbeeld een hand lichtjes op iemands arm leggen of de stof van haar of zijn shirt of blouse aanraken.


Meer over

0 reacties op “Lichaamstaal bij het flirten

Plaats een reactie