headershadow

Latest Blogposts

Tien gouden flirttips

Er zijn tientallen boeken en websites met flirttips. Uit al deze informatie hebben wij voor jou de tien allerbeste flirttips gedestilleerd.

Tip #1: Wees positief

De belangrijkste tip, die vaak wordt vergeten. Laat zien dat je positief en enthousiast bent. Dat heeft een positief effect op anderen, ook tijdens het flirten. Zorg ervoor dat de eerste zinnen die je uitspreekt bij een ontmoeting niet negatief zijn. Iets neutraals is beter, of liever nog iets positiefs. Onthoud dat flirten vooral leuk is!

Tip #2: Lach

Gedraag je opgewekt en vrolijk. Ook met een groep vriend(inn)en in een kroeg, discotheek of andere openbaren gelegenheid, geldt: laat zien dat je plezier maakt! Maak het mensen makkelijk om jou aan te spreken of met je te flirten. Twee mensen verwikkeld in een diepzinnig gesprek zijn niet bepaald aantrekkelijk voor de buitenwereld. Richt je aandacht dus naar buiten… en lach!

Tien gouden flirttips lach

Tip #3: Oogcontact

Maak altijd oogcontact. Zorg wel dat het niet vervelend wordt voor de ander, ga dus niet staren. Je hebt vooral oogcontact met iemand als je luistert, minder als je praat.

Tip #4: Leg contact

Je hoeft niet te wachten tot je zelf wordt aangesproken. Wacht niet af, maar onderneem zelf actie. Kijk iemand aan, lach en begin te praten. Goede openingszinnen bestaan niet. Gewoon “Hoi” of “Hallo” zeggen is het beste. Als je wilt dat mensen makkelijker contact leggen met jou, kun je attributen gebruiken. Zet bijvoorbeeld een opvallende bril op, hang een opvallend sieraad om of doe een shirt met leuke tekst aan. Ook een lekker luchtje en leuke kleren kunnen helpen om sneller aangesproken te worden.

Tip #5: Toon interesse

Luister met aandacht en oprechte interesse naar iemand. In een goed gesprek draait het om geven en nemen. Durf ook je eigen emoties bespreekbaar te maken, zodat de ander meer over zichzelf durft te vertellen. Sommige mensen zijn bij het eerste contact erg verlegen. In dat geval kun je eerst zelf wat vertellen en daarna iets dat hieraan is gerelateerd aan de ander vragen. Vertel bijvoorbeeld eerst over een sport die je doet en vraag daarna wat een ander doet. Je doorbreekt de spanning die mensen vaak hebben als ze elkaar nog niet kennen door zelf te beginnen met vertellen.

 

Tip #6: Wees niet te direct

Vitaal onderdeel van het flirten is dat je ruimte overlaat voor iemand anders fantasie. Een goede flirt is vaak op meerdere manier op te vatten. Gebruik woordspelingen en humor om de ander uit de dagen.

Tien gouden flirttips spiegelen

Tip #7: Spiegelen

Mensen vinden het prettig om iets van zichzelf te zien in een ander. Als je tijdens een gesprek iemands houding overneemt dan heet dit spiegelen. Het aannemen van een gelijke houding bij een gesprek tussen twee mensen is een natuurlijk patroon dat meestal onbewust verloopt. Hoewel de ander niet zal merken dat je zijn of haar bewegingen volgt, zal die persoon wel aanvoelen dat het klikt of dat ze met jou op gelijke gedachtengolf zitten. Begin met spiegelen binnen dertig seconden, anders valt het op dat je gedrag plotseling verandert.
Herkenning kan ook optreden op het vlak van woordgebruik van jou en de ander. Probeer het maar eens uit met stopwoorden. Als je met iemand praat die vaak het woord ‘mooi’ gebruikt, dan kun je dit woord toevoegen aan je eigen vocabulaire. Doordat jij het woord ook gaat gebruiken zal de ander onbewust iets van zichzelf in jou herkennen. Let wel: gebruik dit ‘trucje’ niet te vaak, want dan wordt het te opzichtig.

Tip #8: Geef complimenten

Complimenten maken is een goede manier om iemand positieve aandacht te geven. Probeer complimenten zo eerlijk en oprecht te laten klinken. Een overdosis aan complimenten kan verkeerd worden opgevat. Ook complimentjes ontvangen is voor veel mensen een kunst. Ze zwakken een leuk compliment af of geven direct een compliment terug. Dit is niet nodig. Als iemand jou complimenteert bedank dan vriendelijk.

Tip #9: Neem de tijd

Flirten heeft altijd een bepaald doel. Besef dat je dit doel niet binnen één minuut kunt bereiken. Haast je dus niet. Gebruik ook je stem op de juiste manier. Vrouwen praten rustiger, dat klinkt verleidelijker. Mannen kunnen hun stem ook iets lager laten klinken. Dit klinkt mannelijker en het straalt rust uit.

Tien gouden flirttips flirten-etiquette

Tip #10: Ken de etiquette

Vooral mannen nemen het niet al te nauw met de etiquette. We leven dan wel in de 21e eeuw, maar vrouwen houden nog steeds van hoffelijkheid. Een echte heer blijft altijd netjes, zelfs als het antwoord ‘nee’ is. Wanneer je je gedraagt zoals het hoort, zul je je uiteindelijk zekerder voelen. Dit geldt ook voor vrouwen. Als je met respect behandelt wil worden, blijf dan ook netjes tegen anderen.

 


Meer over

5 reacties op “Tien gouden flirttips


Comment author said

Door Anoniem op 13 mei 2014 om 19:10

Ik ga de tips, zeker gebruiken. maar jammer dat mijn crush bezet is maar hopelijk wordt hij dan op mij! want ik vind hem echt al heel leuk! dankjewel, voor de tips.

 

Comment author said

Door naomi op 4 januari 2016 om 18:45

hoi ik vind een jongen leuk maar ik durf niet om het lef te hebben hem te vragen

 

Comment author said

Door Pim op 5 maart 2016 om 20:22

Hai Naomi, ja je hoofd schuin houden en even lachen naar hem en onder je ogen naar hem kijken wil ook wel eens helpen.
Je kunt ook eens een boek lezen als Zelfvertrouwen met Mannen om wat meer durf en lef te krijgen.

 

Comment author said

Door veelwijvenversierd op 25 januari 2016 om 15:30

Wist ik allemaal man. Gewoon die wijven allemaal bij de tieten pakken man, doe ik altijd. Veel drinken en bij de tieten pakken. Werkt bijna altijd…;-)

 

Plaats een reactie